Despre parchet

Dezvoltarea tot mai accentuata prin varietate si calitate a materialelor de constructie pentru reamenajari, precum si cerintele venite din partea utilizatorilor in privinta calitatii conditiilor de locuire atat in domeniile rezidentiale noi, cat si in cele deja construite, au condus la necesitatea aparitiei serviciilor profesioniste pentru montare si renovare parchet din lemn.

Aceste servicii se adreseaza atat mediului rezidential nou construit, pentru cel deja aflat in utilizare ce necesita redecorare sau reconditionare si desigur pentru zona comerciala ori cea cu destinatie de birouri unde exigentele sunt cel putin la fel de ridicate si se apeleaza la servicii profesionale de montare sau renovare parchet pentru crearea de spatii interioare personalizate si apropiate cu mediul familial.

Pentru furnizarea unor servicii cu adevarat profesionale referitoare la montarea sau renovarea unui parchet sunt necesare echipamente de lucru specifice, o serie de material si consumabile care intra in sarcina echipei ce asigura serviciul, dar nu in ultimul rand o experienta ridicata care se traduce prin promptitudine, viteza de lucru si calitatea finala de finisare la incheierea procedurii pentru care a fost solicitata echipa specializata in instalarea sau reconditionarea unui anumit tip de parchet.

Daca ceva este oarecum dificil pentru beneficiar, acest lucru se refera de cele mai multe ori la alegerea pe care trebuie sa o faca in privinta culorii sau tipului de finisaj al parchetului care se doreste a fi montat sau reconditionat.

Oferta din piata este cel putin suficienta pentru toate cerintele estetice, functionale si de confort ale acestui tip de acoperire pentru pardoseala ( parchet in situatia de fata ), fiind incluse modele de parchet care sunt destinate utilizarii in regim rezidential, comercial, sau pentru zona de servicii.

Fiecare dintre acestea sunt produse cu un grad diferit de rezistenta la uzura care provine din traficul la care este supus noul parchet ales sau vechiul parchet renovat.

Exista variante de finisaj la alegere care sunt clasificate in functie de destinatie si – fie ca este vorba despre un parchet din lemn masiv sau stratificat nou, fie ce e vorba de un parchet vechi ce necesita restaurare prin raschetare, chituire si lacuire – gradul de ingrijire care poate fi alocat fiecarei versiuni de parchet ales. ( solutiile sunt disponibile )

Daca aceste detalii tehnice v-ar putea parea mai dificil de asimilat, exista varianta sa cereti consultanta din partea unui specialist in montare si renovare parchet, insa cu siguranta in privinta partii estetice sunteti cei mai in masura sa luati decizia. ( Nu excludeti insa nici contactarea unui designer de amenajari interioare, pentru ca ati putea avea surprize placute in gasirea unei solutii la care nu va asteptati.

Cand alegi un furnizor de servicii profesionale pentru montaj sau reconditionare parchet urmareste cateva aspecte:

1 – Unde are sediul

2 – Scrisori de recomandare

3 – Certificari, Calificari, Atestari, … profesionale

4 – Garantie pt. serviciile de parchet precum si pt. materialele puse in opera

5 – Asigurare pt. daune colaterale (de aflat si valoarea despagubirii pt. astfel de daune)

6 – Nu uita sa intrebi de pret daca esti multumit de raspunsurile primite.

Daca esti pe acest site te asigur ca ai gasit un parchetar specialist.

Despre profesionalismul si experienta mea las sa vorbeasca scrisorile de recomandare de la cativa dintre clientii mei. (locatii publice) recomandari